Marvel-fans, opgelet! Animatieserie ‘X-Men 97’ gaat vandaag van start

Heb jij genoten van X-Men: The Animated Series? Dan mag je vandaag de eerste twee afleveringen van X-Men ’97 zeker niet missen. De X-Men zijn terug en klaar voor een hoop nieuwe avonturen in het splinternieuwe vervolg op de bekende animatieserie.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit kun je verwachten van ‘X-Men 97’

Disney+ komt vandaag met een gloednieuwe animatieserie, het vervolg op X-Men: The Animated Series uit 1992-1997. Alle bekende X-Men, zoals Wolverine, Cyclops en Storm, zijn terug en komen voor nieuwe uitdagingen te staan. Het leuke hieraan is dat veel van de stemacteurs van de originele serie er ook weer bij zijn. Dat wordt dus een trip down memory lane voor Marvel-fans.

Mocht je nou reikhalzend naar seizoen 1 uitkijken, dan hebben we meer goed nieuws. Op dit moment zijn een tweede en zelfs derde seizoen al in de maak. Al voordat de serie verscheen hadden de makers er zoveel vertrouwen in dat ze begonnen met de ontwikkeling van nieuwe afleveringen.

Eerste twee afleveringen nu te zien

Op woensdag 20 maart stonden niet één, maar twee afleveringen op het programma. Vanaf nu kun je iedere woensdag genieten van een gloednieuwe episode. In totaal komen er tien en dat betekent dat de seizoensfinale op woensdag 15 mei verwacht wordt. Hieronder hebben we het uitzendschema voor je op een rijtje gezet.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“To Me, My X-Men”Woensdag20 maart 2024
2“Mutant Liberation Begins”Woensdag20 maart 2024
3“Fire Made Flesh”Woensdag27 maart 2024
4“Motendo/LifeDeath – Pt 1”Woensdag3 april 2024
5“Remember It”Woensdag10 april 2024
6“LifeDeath – Pt 2”Woensdag17 april 2024
7“Bright Eyes”Woensdag24 april 2024
8“Tolerance is Extinction – Pt 1”Woensdag1 mei 2024
9“Tolerance is Extinction – Pt 2”Woensdag8 mei 2024
10“Tolerance is Extinction – Pt 3”Woensdag15 mei 2024

Verhaal en trailer van ‘X-Men 97’

X-Men ’97 keert terug naar het iconische tijdperk van de jaren 90 waarin de X-Men, een groep mutanten die hun bijzondere gaven gebruiken om een wereld te beschermen die hen haat en vreest, als nooit tevoren worden uitgedaagd en gedwongen worden geconfronteerd met een gevaarlijke en onverwachte nieuwe toekomst.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.