Natuurlijk willen we graag allemaal gratis online kijken naar de Formule 1 races van dit seizoen, maar soms wordt dat lastig door restricties van het land waarin je je begeeft. Dat kan zijn omdat je als Belg geen toegang krijgt tot legale livestreams in andere landen of omdat je je zelf in een ander land begeeft waar je niet naar Telenet Play Sports (de officiële zender voor de F1 in België) kunt kijken. Daarom leggen wij in dit artikel uit hoe je op verschillende manieren met een VPN gratis online naar de Formule 1 kunt kijken.


1. Surfshark
9.7/10
 • Prijs: vanaf €2 per maand!
 • Grote keuze uit servers
 • IJzersterke verbindingskwaliteit
2. NordVPN
8.6/10
 • Prijs: vanaf €3.15 per maand
 • Razendsnelle verbinding
 • Zeer goede klantenservice
3. CyberGhost VPN
8.2/10
 • Prijs: vanaf €2.75 per maand
 • 6000+ servers in 90+ landen
 • Uitstekende snelheid en reputatie

Wat is een VPN en wat zijn de voordelen?

Een Virtual Private Network, in de volksmond een VPN genoemd, zorgt ervoor dat de verbinding tussen jouw apparaat (computer, laptop, mobiel, tablet, etc.) en het internet versleuteld wordt om jouw veiligheid en privacy te waarborgen. Zo heeft je apparaat altijd een IP-adres waarmee het kan worden geïdentificeerd op een bepaald fysieke locatie, maar leidt je VPN verbinding dat adres om zodat je apparaat niet meer aangeeft zich bijvoorbeeld in België te bevinden. Er zijn een paar belangrijke voordelen te vinden in het gebruik van een VPN:

 • Meer online veiligheid: als je een VPN gebruikt, is je verbinding met het internet versleuteld en daardoor beveiligd. Door deze speciale verbinding kunnen hackers niet zomaar bij jouw online data.
 • Anonimiteit op het internet: je IP-adres zorgt er in normale gevallen voor dat je overal online je visitekaartje achterlaat. Als je een VPN gebruikt, wordt jouw IP-adres vervangen door een algemeen en anoniem visitekaartje waardoor je anoniem online bent.
 • Wereldwijd toegang: doordat je computer plotseling niet meer geïdentificeerd wordt op jouw fysieke locatie, kun je vanaf allerlei locaties over de hele wereld toegang krijgen tot normaal geblokkeerde content. Dat kunnen bijvoorbeeld films en series op Netflix of Amazon Prime Video in andere landen zijn, maar ook websites die in landen geblokkeerd worden (zoals Facebook in China).

Hoe gebruik je een VPN om online Formule 1 races te kijken?

Het gebruik van een Virtual Private Network om online naar Formule 1 races te kijken is erg simpel. Hiervoor zijn twee voornaamste toepassingen van belang: als Belg in het buitenland wanneer je een abonnement op Telenet Play Sports hebt (de officiële aanbieder van F1 in België) of als Belg in België zonder een Telenet Play Sports abonnement. Hieronder vind je beiden eenvoudig uitgelegd terug.

Als Belg in het buitenland met een Telenet Play Sports abonnement

Als je een Telenet Play Sports abonnement bent, kun je via de Telenet website naar de Formule 1 races kijken. Als je je in het buitenland begeeft met je apparaat, zal de app of website echter aangeven dat dat vanwege je locatie niet mogelijk is. Op dat moment is het nodig om een VPN te gebruiken, waarmee je aangeeft in België te zijn op het moment dat je de race op Telenet Play Sports wilt streamen. Dat doe je als volgt.

 1. Kies onder de beste VPN-providers de aanbieder die het beste bij jou past
 2. Maak een account aan op de website van de provider
 3. Sluit je abonnement naar keuze af
 4. Download de software op je apparaat en log in met de abonnementsgegevens die je hebt ontvangen
 5. Kies als land voor België en zet met één druk op de knop je VPN-verbinding aan

Als Belg in België zonder Telenet Play Sports abonnement

Als Belg in België zonder Telenet Play Sports abonnement ligt het net wat anders. Er zijn aanbieders in andere landen die gratis online livestreams aanbieden van F1 races, maar die zijn normaal gesproken enkel toegankelijk voor mensen die zich in dat land begeven. Gelukkig is die locatierestrictie op te heffen door het gebruik van een Virtual Private Network. Twee bekende online gratis aanbieders van de livestream zijn RTL in Duitsland en Channel 4 in het Verenigd Koninkrijk. Bekijk hieronder het stappenplan om van start te gaan.

 1. Kies onder de beste VPN-providers de aanbieder die het beste bij jou past
 2. Maak een account aan op de website van de provider
 3. Sluit je abonnement naar keuze af
 4. Download de software op je apparaat en log in met de abonnementsgegevens die je hebt ontvangen
 5. Kies als land voor Duitsland om via RTL.de te kijken of voor het Verenigd Koninkrijk om via Channel 4 te kijken en zet met één druk op de knop je VPN-verbinding aan
KanaalLandTaal
RTSH SportAlbaniëAlbanisch
TenplayAustraliëEngels
Idman TVAzerbeidzjanAzerbeidzjaans
GloboBraziliëPortugees
RTLDuitslandDuits
TF1FrankrijkFrans
TV8ItaliëItaliaans
MBC ActionMidden-OostenArabisch
MBC PersiaMidden-OostenArabisch
ORFOostenrijkDuits
Match TVRuslandRussisch
TV3SloveniëSloveens
Channel 4Verenigd KoninkrijkEngels (!)
VTV6VietnamVietnamees
RTSZwitserlandFrans

Wij raden Channel 4 aan, omdat hier Engels commentaar bij zit en omdat veel gebruikers van een VPN via Channel 4 de Formule 1 streamen zonder enige problemen. Voor het gebruik van de website wordt even gevraagd een account aan te maken en een adres in te vullen. Men vult hier doorgaans een willekeurig adres in het Verenigd Koninkrijk in en kan vervolgens inloggen.

Er is nu een tijdelijke deal voor SurfShark vanaf €2 per maand om de Formule 1 met een premium VPN te kijken.

Is het gebruik van een VPN om F1 te kijken illegaal?

Laten we je direct gerust stellen: het gebruik van een VPN verbinding is niet illegaal. Doordat dit soort verbindingen bestaat, wordt gezorgd dat mensen zich veilig op het internet kunnen begeven. Let wel op: we hebben het hier over België en vergelijkbare Westerse landen. Er zijn landen (veelal met dictatoriale regimes of zeer autoritaire overheden) waar dit anders is en waar technologische barrières of wetten zijn die het gebruik van VPN tegengaan. Bij ons zijn bekende landen hiervoor momenteel China, Iran, Irak, Oman, Rusland, Wit-Rusland, Turkije, Uganda, Verenigde Arabische Emiraten en Venezuela.

Kan ik een gratis VPN gebruiken om naar Formule 1 wedstrijden te kijken?

Het is mogelijk om een gratis VPN af te sluiten, maar daar zit een flinke kanttekening aan. Achter deze beveiligde verbindingen zitten bedrijven die erop gebouwd zijn om winst te maken. Als zij geen geld kunnen verdienen aan de abonnees van een verbinding, waar zullen zij dan hun inkomsten door behalen?

Over het algemeen geldt de regel: betaal je niet voor een online dienst, dan betaal je ofwel met je data, ofwel met een upgrade die uiteindelijk essentieel blijkt. Bekijk daarom de beste VPN aanbieders en kies er één die past bij jouw voorkeuren en budget.

Overigens gebeurt het dikwijls dat gebruikers een gratis VPN kiezen en deze vervolgens niet voor Formule 1 livestreams kunnen gebruiken. Dit kan voorkomen doordat je geen toegang hebt tot servers in die specifieke landen. Bij gratis VPN’s is het aanbod van servers meestal een stuk gelimiteerder dan bij betaalde VPN verbindingen.

Wat is de beste aanbieder voor een VPN voor de Formule 1?

Er zijn veel verschillende soorten en prijzen bij VPN-aanbieders, maar voor de zekerheid raden wij je altijd aan om voor één van de meest betrouwbare een veelgebruikte aanbieders te kiezen. De beschikbaarheid van servers is er ruim, de klantenservice is er goed en je beschermt je data zo goed mogelijk. Een aantal van deze aanbieders zijn ExpressVPN, CyberGhost VPN, Goose VPNNordVPN, SurfShark, PrivateInternetAccess, PureVPN en VPN Nederland. Zij voldoen aan veel van de belangrijkste punten om op te letten bij een VPN verbinding:

 • Snelle servers in belangrijke locaties: streamen vanuit het land naar jouw keuze is alleen mogelijk als de VPN-aanbieder gebruik maakt van servers in dat land. Dat is dus een belangrijke afweging bij het kiezen van je VPN.
 • Gebruiksvriendelijke interface: gebruikers willen natuurlijk dat een VPN makkelijk ingesteld kan worden. Zo kunnen ze met een goede VPN-aanbieder eenvoudig een uitzendland kiezen, ook als ze geen techneuten zijn.
 • Gratis proefperiode: bij sommige VPN-aanbieders kun je eerst gratis de verbinding testen voor je een vast abonnement afsluit.
 • Garantie: mocht een VPN niet naar toebehoren werken, dan wil je graag je geld terug. De meest betrouwbare VPN-aanbieders bieden zo’n ‘niet goed geld terug’-garantie.
 • Goede verbindingen en snelheid: de beste VPN-verbindingen zijn razendsnel, maar de slechtere VPN-aanbieders doen er soms veel te lang over om een pagina te laten laden.

1. Surfshark – Beste prijs/kwaliteit, nu tijdelijk vanaf €2 per maand

De absolute nummer 1 uit deze lijst met topaanbieders is de razendsnelle en tegelijkertijd spotgoedkope Surfshark! Vanaf slechts €2 per maand kun je al een premium abonnement krijgen. Hoe lang ze deze prijs aan kunnen houden, is nog maar de vraag. Daarom is onze tip om deze aanbieder zo snel mogelijk uit te proberen. Je hebt meer dan genoeg keuze uit servers wereldwijd en krijgt een ijzersterke verbindingskwaliteit voor je prijs.

Probeer nu Surfshark uit om online alle Formule 1 races te kijken.

Recensies van gebruikers over Surfshark

Ook gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden met het deze VPN-verbinding. Op de gerenommeerde website Trustpilot krijgt Surfshark 4.3 uit 5 sterren en laten gebruikers vooral weten erg tevreden te zijn over de prijs/kwaliteit-verhouding. Hieronder vind je een aantal recente reviews.

2. NordVPN – Beste mobiele aanbieder

Deze verbinding is onder velen bekend. Dat komt niet alleen doordat het een aanbieder is die door reclame populair is geworden, maar ook door de prijs. Zo is een abonnement momenteel €10.63 per maand, maar die prijs wordt sterk verlaagd bij een abonnement van één of drie jaar. Zo wordt de maandprijs door een jaarabonnement €6.22 per maand en door een driejaarsabonnement slechts €3.15 per maand.

Probeer nu NordVPN uit om online alle Formule 1 races te kijken.

3. CyberGhost VPN – Beste bereik

CyberGhost VPN is een bekende naam met een sterke reputatie, maar biedt nog steeds een VPN-verbinding aan voor een erg lage prijs. Vanaf €2.75 per maand kun je al een premium abonnement bij deze aanbieder afnemen, maar dan heb je ook meteen keuze uit meer dan 6000 servers in meer dan 90 landen. Het is niet voor niets dat deze provider als hoogste wordt beoordeeld online met een 4.8 uit 5 sterren. Je krijgt dan ook een uitstekende snelheid en beveiliging voor je relatief heel lage prijs.

Probeer nu CyberGhost VPN uit om online alle Formule 1 races te kijken.

4. ExpressVPN – Beste snelheid

Dit is een aanbieder die vaak net een tandje duurder is dan andere VPN-providers, maar absoluut bekend staat om de goede kwaliteit. Met een ruime beschikbaarheid in servers en goede gebruiksvriendelijkheid is dit ook absoluut een aanrader. Een abonnement kost nu $12.31 per maand, maar een halfjaarsabonnement verlaagt die prijs naar $9.50 per maand en een jaarabonnement naar $6.67 (€5.72) per maand.

Probeer nu ExpressVPN uit om online alle Formule 1 races te kijken.

5. Goose VPN – Beste Nederlandse aanbieder

Dit is de ‘new kid on the block’ die afkomstig is uit Nederland en waanzinnig goede aanbiedingen biedt. Ga hiermee voor kwaliteit, maar tegelijkertijd ook voor een flinke kostenbesparing. Er is nu zelfs tijdelijk een zomerdeal die voor flinke concurrentie met de andere aanbieders van VPN diensten zorgt. Je krijgt op dit moment een maandabonnement voor maar €2.75 per maand. Je hebt hier bovenop ook nog eens het voordeel van 30 dagen bedenktijd.

Probeer nu Goose VPN uit om online alle Formule 1 races te kijken.

Formule 1 Kalender 2020

Grand PrixStart in Belgische tijdDatum
🇦🇹 Oostenrijk15:10 uurZondag 5 juli 2020
🇦🇹 Oostenrijk15:10 uurZondag 12 juli 2020
🇭🇺 Hongarije15:10 uurZondag 19 juli 2020
🇬🇧 Groot-Brittanië16:10 uurZondag 2 augustus 2020
🇬🇧 Groot-Brittanië16:10 uurZondag 9 augustus 2020
🇪🇸 Spanje15:10 uurZondag 16 augustus 2020
🇧🇪 België15:10 uurZondag 30 augustus 2020
🇮🇹 Italië (Monza)15:10 uurZondag 6 september 2020
🇮🇹 Italië (Toscane)15:10 uurZondag 13 september 2020
🇷🇺 Rusland13:10 uurZondag 27 september 2020
🇩🇪 Duitsland15:10 uurZondag 11 oktober 2020
🇵🇹 Portugal15:10 uurZondag 25 oktober 2020
🇮🇹 Italië (Emilia-Romagna)15:10 uurZondag 1 november 2020
🇹🇷 Turkije15:10 uurZondag 15 november 2020
🇧🇭 Bahrein16:10 uurZondag 29 november 2020
🇧🇭 Bahrein16:10 uurZondag 6 december 2020
🇦🇪 Abu Dhabi14:10 uurZondag 13 december 2020

Teams en coureurs in Formule 1 seizoen 2020

Net als alle andere jaren zullen er 20 coureurs strijden om de wereldtitel. Hieronder vind je per team welke coureurs deze strijd aangaan in het F1 seizoen van 2020.

Mercedes AMG Petronas Motorsport

Lewis Hamilton

Leeftijd30 jaar
LandVerenigd Koninkrijk
Nummer#44
Resultaat 20192e plaats
Punten 2019326 punten

Valtteri Bottas

Leeftijd30 jaar
LandFinland
Nummer#44
Resultaat 20192e plaats
Punten 2019326 punten

Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel

Leeftijd32 jaar
LandDuitsland
Nummer#5
Resultaat 20195e plaats
Punten 2019240 punten

Charles Leclerc

Leeftijd22 jaar
LandMonaco
Nummer#16
Resultaat 20194e plaats
Punten 2019264 punten

Aston Martin Red Bull Racing Honda

Max Verstappen

Leeftijd22 jaar
LandNederland
Nummer#33
Resultaat 20193e plaats
Punten 2019278 punten

Alexander Albon

Leeftijd23 jaar
LandThailand
Nummer#23
Resultaat 20198e plaats
Punten 201992 punten

McLaren F1 Team

Carlos Sainz

Leeftijd25 jaar
LandSpanje
Nummer#55
Resultaat 20196e plaats
Punten 201996 punten

Lando Norris

Leeftijd20 jaar
LandVerenigd Koninkrijk
Nummer#4
Resultaat 201911e plaats
Punten 201949 punten

Renault F1 Team

Daniel Ricciardo

Leeftijd30 jaar
LandAustralië
Nummer#3
Resultaat 20199e plaats
Punten 201954 punten

Esteban Ocon

Leeftijd25 jaar
LandFrankrijk
Nummer#31
Resultaat 2019
Punten 2019

AlphaTauri Honda

Pierre Gasly

Leeftijd24 jaar
LandFrankrijk
Nummer#10
Resultaat 20197e plaats
Punten 201995 punten

Daniil Kvyat

Leeftijd25 jaar
LandRusland
Nummer#26
Resultaat 201913e plaats
Punten 201937 punten

Racing Point F1

Sergio Perez

Leeftijd30 jaar
LandMexico
Nummer#11
Resultaat 201910e plaats
Punten 201952 punten

Lance Stroll

Leeftijd21 jaar
LandCanada
Nummer#18
Resultaat 201915e plaats
Punten 201921 punten

Haas F1 Team

Romain Grosjean

Leeftijd33 jaar
LandFrankrijk
Nummer#8
Resultaat 201918e plaats
Punten 20198 punten

Kevin Magnussen

Leeftijd27 jaar
LandDenemarken
Nummer#20
Resultaat 201916e plaats
Punten 201920 punten

Alfa Romeo Racing

Kimi Raikkonen

Leeftijd40 jaar
LandFinland
Nummer#7
Resultaat 201912e plaats
Punten 201943 punten

Antonio Giovinazzi

Leeftijd26 jaar
LandFinland
Nummer#99
Resultaat 201917e plaats
Punten 201914 punten

Williams Racing

Nicholas Latifi

Leeftijd22 jaar
LandCanada
Nummer#6
Resultaat 2019
Punten 2019

George Russell

Leeftijd21 jaar
LandVerenigd Koninkrijk
Nummer#63
Resultaat 201920e plaats
Punten 20190 punten