Wat kost Amazon Prime Video in België?

Wil jij graag weten wat de prijs van een abonnement op video on demand-platform Amazon Prime Video is? Ben je benieuwd of er verschillende Amazon Prime Video abonnementen zijn en wat de kosten zijn? In dit artikel lees je alles over de streamingdienst en geven wij antwoord op de vraag: wat kost Amazon Prime Video?

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Wat is Amazon Prime Video en hoeveel kost een abonnement?

Amazon Prime Video is uitgerold op 14 december 2016. Toen was de videodienst meteen beschikbaar in meer dan tweehonderd landen, dus Amazon Prime Nederland & België was direct een feit. Toch blijkt het aanbod van Prime Video dat van zijn grootste concurrenten nog niet bij te houden. Wel heeft Amazon de Amazon Originals zoals The Ground TourThe Man in the High Castle en Transparant maar op Amazon Prime Video te zien zijn. Toch breidt het aanbod van de streamingdienst in België snel uit met prachtige films en series. Ook is Nederlandse ondertiteling steeds meer beschikbaar. Het aanbod van Prime Video – aantal titels in aantal films en series – dat in België beschikbaar is groeit snel.

 • Wat kost Amazon Prime Video?

  De kosten van een abonnement op de streamingdienst Amazon Prime Video zijn relatief laag ten opzichte van de andere video on demand-platforms in België. Eerst krijg je altijd een gratis proefperiode van 30 dagen, waarna je slechts €2,99 per maand betaalt.

 • Zijn er verschillende abonnementen bij Amazon Prime Video

  Nee. In tegenstelling tot streamingdiensten als Netflix en Disney+ is er slechts één abonnement bij Amazon Prime Video. Daardoor betaalt iedereen exact hetzelfde voor een abonnement.

 • Kun je een abonnement op Amazon Prime Video delen?

  Ja, het is mogelijk om een abonnement op Amazon Prime Video met meerdere mensen te delen. Zo kun je per account op twee apparaten tegelijkertijd drie films of series kijken. Het is dus wel mogelijk om op één van die twee apparaten naar twee video’s simultaan te kijken. Ook kun je één standaardprofiel en vijf extra profielen voor volwassenen of kinderen aanmaken binnen een account.

 • Kun je met iDeal betalen bij Amazon Prime Video?

  Inmiddels is er een optie toegevoegd om met iDeal te betalen bij Amazon Prime Video, na veel geklaag van kijkers. Het maakt je mogelijkheden voor streaming echter beperkter, omdat de huur- en kooptitels niet op die betalingsmethode kunnen worden gekeken. We leggen je meer uit over de beste gratis prepaid creditcard voor Amazon Prime Video op de website van Streamwijzer.

Zoals hierboven aangegeven, kost het dus de eerste 30 dagen helemaal niets om de proefperiode van Amazon Prime Video aan te gaan. Daarna kun je je abonnement door laten gaan voor maar €2.99 per maand, het goedkoopste bedrag van alle grote streamingdiensten in België. De lage prijs in verhouding met het grote aanbod is naar alle waarschijnlijkheid de reden dat het video on demand-platform van de multinational zo enorm gegroeid is de laatste jaren.

Betaling met iDeal of creditcard

Sommige mensen balen ervan dat er niet voor kan worden gekozen om met iDeal of Paypal te betalen. Gelukkig is daar een simpele oplossing voor. Er is een gloednieuwe en enorm goedkope prepaid creditcard te vinden, waardoor je alsnog eenvoudig de gratis proefperiode van Amazon Prime Video kunt afsluiten. Daarnaast houd je er een fijne creditcard aan over met €0 aan maandelijkse kosten. Meer over de betalingsmethoden en het gebruik van een creditcard bij Amazon vind je in het artikel over betalingen bij Amazon Prime Video.

Vergelijking van abonnement Amazon Prime Video met andere streamingdiensten

Er is slechts één soort Amazon Prime Video abonnement beschikbaar en dit deze aanmelding heeft een aantal voordelen. Allereerst is Amazon Prime Video de goedkoopste streamingdienst van de vijf grote aanbieders. Dat is na het gratis proefabonnement van 30 dagen namelijk een bedrag van EUR 2,99 per maand. Verder biedt Prime Video verschillende films en series aan in (Ultra) HD en kun je op 3 verschillende schermen tegelijkertijd streamen op 1 account zonder verschillende gebruikersprofielen te hebben. Er kunnen alleen niet twee dezelfde titels tegelijkertijd op die verschillende apparaten worden bekeken. Ten slotte is er een aanzienlijk aanbod van hoog beoordeelde films en series te streamen via Amazon Prime België.

NetflixPrime VideoDisney+
Minimale prijs per maand na proefperiode7,992,998,99
HD beschikbaarJaJaJa
Ultra HD beschikbaarJaJaJa
Kijken op elke laptop, tablet, computer, spelcomputer, smartphone en tvJaJaJa
Altijd opzegbaarJaJaJa
Gratis proefperiodeNeeJa, 30 dagenNee
Grootte aanbod (schaal 1-5)522
Aanbod eigen OriginalsJaJaJa
Abonnement mogelijk zonder andere verplichtingenJaJaJa