Nu te zien op Disney+: angstaanjagende anthologieserie ‘American Horror Stories’

Fan van American Horror Story? Dan hebben we goed nieuws, want een gloednieuwe spin-off serie is vandaag van start gegaan op Disney+. Let op dat je de namen niet door elkaar haalt, want de nieuwe angstaanjagende anthologieserie heet American Horror Stories. De eerste aflevering, “Rubber(wo)Man”, is vandaag op woensdag 8 september 2021 online verschenen, waarna er wekelijks een nieuwe episode zal worden uitgebracht. In totaal zullen er 7 afleveringen verschijnen in de komende weken.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Griezelige anthologieserie ‘American Horror Stories’ ging op 7 september 2021 van start bij Disney+

Voor wie niet bekend is met de term: een anthologieserie is een een seizoen waarin elke aflevering een op zichzelf staand verhaal vertelt. Dat is dus ook het geval bij American Horror Stories, waarin aflevering 1 het verhaal vertelt van een tiener en haar vaders verhuizen naar een verlaten huis met een duister verleden. Aflevering 5 gaat dus bijvoorbeeld over iets heel anders: een vrouw die ondenkbare dingen doet voor de kans op een succesvolle zwangerschap.

American Horror Story (tevens te zien op Disney+) zit overigens op dezelfde manier in elkaar en telt door het ongekende succes inmiddels al vier spin-off series: American Crime Story, American Horror Stories, American Love Story en American Sports Story.

Uitzendschema van seizoen 1 van ‘American Horror Stories’ op Disney+

In totaal zullen er 7 afleveringen van American Horror Stories worden gelanceerd op Disney+. Elke woensdagochtend om 09:00 uur komt de nieuwe aflevering op het video on demand-platform te staan, te beginnen met episode 1 (getiteld: “Rubber(wo)Man”) op de release datum van 7 september 2021. Het volledige uitzendschema vind je hieronder. Je kunt de horrorserie hier bij Disney+ bekijken.

AfleveringWeekdagDatumTijd
1Woensdag8 september 202109:00 uur
2Woensdag15 september 202109:00 uur
3Woensdag22 september 202109:00 uur
4Woensdag29 september 202109:00 uur
5Woensdag6 oktober 202109:00 uur
6Woensdag13 oktober 202109:00 uur
7Woensdag20 oktober 202109:00 uur

Komst van seizoen 2 is al bevestigd

Mocht je bang zijn dat het bij 7 afleveringen gaat blijven, dan kunnen we je alvast geruststellen. The Walt Disney Company heeft namelijk laten weten dat het niet bij één seizoen gaat blijven. In augustus 2021 is American Horror Stories door de streaminggigant vernieuwd met een tweede seizoen. Op het moment van schrijven is nog niet bekend wanneer we de nieuwe afleveringen op het video on demand-platform kunnen verwachten, maar dat zou gezien de duur van de productie nog wel een tijdje kunnen duren.

Verhaal, trailer en details van ‘American Horror Stories’ op Disney+

American Horror Stories is een spin-off van Ryan Murphy en Brad Falchuks bekroonde serie American Horror Story. De wekelijkse serie zal elke aflevering een ander horrorverhaal laten zien. Sinds 2011 hebben de makers van American Horror Stories het horrorgenre opnieuw vormgegeven met verschillende afleveringen over een griezelig gesticht, een heksenkring, een rondreizende freakshow, een spookhotel en zelfs de Apocalyps. De televisieserie heeft een enorme fanbase weten te creëren van mensen die vol verwachting uitkijken naar het volgende hoofdstuk. De serie wordt geproduceerd door Twentieth Television.

Soort: Serie
Jaar: 2021
Duur: 2 seizoenen
Categorie: Horror
IMDb: 6,1 uit 9.400 stemmen
Makers: Ryan Murphy, Brad Falchuk
Cast: Sierra McCormick, Paris Jackson, Selena Sloan, Ashley Martin Carter, Merrin Dungey
Kijken: Bekijk direct op Disney+