Kijktip: fans van kostuumdrama’s mogen déze film niet missen

Ben jij dol op kostuumdrama’s en zit je nu met smart te wachten op het derde seizoen van Bridgerton? Dan hebben een gloednieuwe kijktip voor je. Op Disney+ kijk je nu naar de film Chevalier en dit is een echte aanrader voor de liefhebbers.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Opschudding en intriges in kostuumdrama ‘Chevalier’

Chevalier is waargebeurd en neemt ons mee naar het jaar 1745. We volgen Joseph Bologne, die geboren is als de buitenechtelijke zoon van een Afrikaanse slaaf en een Franse plantagehouder. Hoewel hij indruk weet te maken op de Franse elite door zijn grote muzikale talent, blijft hij door zijn huidskleur een buitenstaander.

Een affaire met een Franse edelvrouw is het begin van het einde. Uiteindelijk krijgt hij het zelfs met dé Marie Antoinette aan de stok. Deze biopic is dus gebaseerd op een écht verhaal en heeft hoofdrollen voor Kelvin Harrison Jr. (die je kunt kennen van Elvis) en Samara Weaving (Babylon). Benieuwd? Hieronder bekijk je de trailer.

‘Chevalier’ is nú te zien op Disney+

Disney+ heeft de film een tijdje geleden aan het aanbod toegevoegd, waardoor je hem hier zonder aanvullende kosten kunt streamen. Wil je weten welke films en series er nog meer naar de streamingdienst komen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van componist Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges. De onwettige zoon van ‘n Afrikaanse slaaf en een Franse plantage-eigenaar, Bologne wordt een beroemde Fransoos als een gevierd violist-componist en schermer, met een noodlottige liefdesrelatie en krijgt ruzie met Marie Antoinette en haar hofhouding.

TitelChevalier
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 49 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Historie
RegisseurStephen Williams
CastKelvin Harrison Jr., Samara Weaving, Lucy Boynton, Ronke Adékoluejo, Marton Csokas, Alex Fitzalan

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.