Kijktip: deze komische superheldenserie mag je niet missen

Op je achttiende verjaardag krijg je superkrachten. Je kan ineens vliegen of onzichtbaar worden. Iedereen kan wel iets bijzonders, maar de 25-jarige Jen zit nog steeds te wachten tot haar kracht zich openbaart. Dit is het verhaal van de komedieserie Extraordinary op Disney+. En wij vertellen je waarom je hem moet zien.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit kun je verwachten van ‘Extraordinary’

In de Britse komedieserie Extraordinary worden we geïntroduceerd in een wereld waarin alle volwassenen een superkracht hebben. Alle volwassenen, behalve de 25-jarige Jen. Na zeven jaar heeft zij nog steeds niet ontdekt wat haar power is en zonder duidelijke superkracht voelt ze zich een tweederangs burger. Samen met haar huisgenoten besluit ze op zoek te gaan naar dat wat haar speciaal maakt.

Extraordinary heeft inmiddels twee seizoenen, die je allebei kunt bingen op Disney+. In totaal kun je zestien afleveringen van ongeveer een halfuurtje van de serie genieten.

3 redenen om ‘Extraordinary’ te kijken

1️⃣ De serie bestaat uit zestien korte afleveringen waardoor je hem zo gebinged hebt en hij perfect is voor tussendoor.

2️⃣ Door veel recensenten wordt de serie, vooral qua toon en humor, vergeleken met het geprezen The Boys. Veel kijkers vinden dit een absolute aanrader.

3️⃣ Serieliefhebbers waren sowieso erg te spreken over Extraordinary. Zo krijgt de serie een dikke 7,7 op IMDb en scoort hij daarmee bovengemiddeld hoog.

Verhaal en trailer van de serie

Welkom in een wereld waarin iedereen boven de 18 een superkracht krijgt. Behalve de 25-jarige Jen, die zich een tweederangs burger voelt. Gelukkig zorgen Jens huisgenoten – Carrie, Kash en een mysterieus zwerfdier – dat ze zich niet overgeeft aan zelfmedelijden. Stuurloos in een verwarrende wereld en gewapend met niets meer dan wat hoop en heel veel wanhoop gaat Jen op zoek naar haar superkracht – als ze er al een heeft. Maar ze ontdekt dat het ook fijn is als het gewoon goed met haar gaat.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.