Kijktip: deze week verschijnt de griezelige serie ‘Goosebumps’ op Disney+

Was jij vroeger fan van de Kippenvel-boeken van R.L. Stine? Dan hebben we goed nieuws voor je, want de nieuwe serie Goosebumps is gebaseerd op deze griezelige verhalen en is deze week op Disney+ te zien. Je kunt de eerste vijf afleveringen vanaf vrijdag bingen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit is het verhaal van ‘Goosebumps’

Oktober is natuurlijk de griezeligste maand van het jaar, met als kers op de taart Halloween. Disney+ viert deze feestdag door een hoop enge films en series aan het aanbod toe te voegen. Zo komen ze met een nieuwe adaptatie van de Kippenvel-boeken van R.L. Stine.

In 1995 kon je al naar een Goosebumps-serie kijken, in 2015 naar een film en nu is het opnieuw tijd voor een grappige én spannende serie. In de nieuwe Goosebumps-adaptatie onderzoeken vijf tieners de tragische dood van een schoolgenoot. Ze stuiten op een gruwelijk geheim dat het stadje waarin ze wonen bedreigt. Iedere aflevering focust zich op een ander verhaal, maar er is ook een overkoepelende verhaallijn die ze allemaal aan elkaar verbindt.

Eerste vijf afleveringen verschijnen op vrijdag op Disney+

De serie gaat op vrijdag 13 oktober in première op Disney+ en we hebben mazzel, want op die dag zijn er direct vijf afleveringen te bingen. Daarna kun je iedere week op een nieuwe episode rekenen. Dit levert het volgende uitzendschema op.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Say Cheese and Die!”Vrijdag13 oktober 2023
2“The Haunted Mask”Vrijdag13 oktober 2023
3“The Cuckoo Clock of Doom”Vrijdag13 oktober 2023
4“Go Eat Worms”Vrijdag13 oktober 2023
5“Reader Beware”Vrijdag13 oktober 2023
6“Night of the Living Dummy”Vrijdag20 oktober 2023
7“Give Yourself Goosebumps”Vrijdag27 oktober 2023
8“You Can’t Scare Me”Vrijdag3 november 2023
9“Night of the Living Dummy Part 2”Vrijdag10 november 2023
10“Welcome to Horrorland”Vrijdag17 november 2023

Meer informatie over ‘Goosebumps’

Geïnspireerd door de bestsellerserie van R.L. Stine volgt Goosebumps een groep middelbare scholieren in het stadje Port Lawrence terwijl ze duistere geheimen ontdekken die verband houden met het tragische overlijden van een tiener, Harold Biddle, drie decennia eerder. Na een Halloween-feestje in het oude Biddle-huis, komen ze terecht in een nieuwe spookachtige realiteit waarin ze moeten samenwerken om het stadje te redden, terwijl ze gaandeweg nieuwe dingen over elkaar en hun ouders ontdekken.

TitelGoosebumps
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 serie
TaalEngels
CategorieAvontuur, Komedie, Fantasy
CastRachael Harris, Justin Long, Rob Huebel, Isa Briones, Miles McKenna, Ana Yi Puig, Zack Morris, Will Price

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.