Op welke locatie wordt Netflix’ romantische dramaserie Virgin River gefilmd?

In de categorie romantische dramaserie is het nieuwe kijkcijferkanon Virgin River op Netflix echt een titel die je gezien moet hebben. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Robyn Carr en speelt zich af in Virgin River in Noord-Californië. Maar bestaat die plaats wel? En op welke locatie worden de opnames van de serie gedaan?

→ Alle Virgin River-boeken van schrijfster Robyn Carr, waar de serie op gebaseerd is, vind je hier bij Bol.com en hier bij Amazon.nl 📚

Virgin River is geen echte plaats, maar bedacht door schrijfster Robyn Carr

Veel liefhebbers van de Netflix-serie zijn benieuwd naar de locatie waar Virgin River wordt opgenomen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat de serie gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Robyn Carr en dat de schrijfster Virgin River omschrijft als een plaats in Noord-Californië tussen sequoia’s, watervallen en goede visplekken. Dat is echter een fictionele plaats, want in het echt bestaat de plaats Virgin River helemaal niet. Maar waar wordt de serie dan wel gefilmd?

Op welke locatie wordt de Netflix-serie Virgin River opgenomen?

Het antwoord is: Vancouver! Samen met series als Riverdale, The Flash, Chilling Adventures of Sabrina, Supernatural en nog veel meer titels zijn de afleveringen voor het grootste deel ten noorden van de Verenigde Staten in de Canadese stad opgenomen. Zo is bijvoorbeeld Mel’s bekende hutje aan het water te vinden in Murdo Frazer Park (zie de kaart hieronder).

De locatie waar Mel’s werk te vinden is, kun je vinden in het zuid-oosten van Vancouver op 122 First Street.

Verder is bijvoorbeeld Jack’s Bar (Watershed Grill in Brackendale) iets ten noorden van Vancouver te vinden, staat Paige’s Bakeaway food truck in het Burnaby Fraser Foreshore Park en is Hope McCrea’s huis in het Deer Lake Park.

Veel scènes in de stad worden gefilmd in Agassiz en Snug Cove op Bowen Island.