Yes! ‘Oppenheimer’ komt in maart naar Netflix in België

Het is eindelijk zover: Oppenheimer heeft een online releasedatum gekregen. Netflix heeft de rechten van de populaire film gestrikt in België en zet hem in maart online, dus we hoeven er nog maar eventjes op te wachten.

‘Oppenheimer’ komt in maart naar Netflix

Oppenheimer schitterde in juli 2023 op het witte doek. Aangezien het een van de meest geanticipeerde films van het jaar was, zaten de zalen dag in dag uit helemaal vol. De film van topregisseur Christopher Nolan ging de strijd aan met grote concurrent Barbie en wist kijkers qua kwaliteit zeker over de streep te trekken. Zo is het volgens IMDb-stemmers de een-na-beste film van vorig jaar, alleen Spider-Man: Across the Spider-Verse zou nóg beter moeten zijn.

Grote kans dat jij hem als filmliefhebber dus al gezien hebt. Maar mocht je toch besloten hebben te wachten, bijvoorbeeld omdat de lengte van de film met maar liefst drie uur behoorlijk lang is, dan heb je geluk. Binnenkort verschijnt Oppenheimer namelijk in het aanbod van Netflix. Pak je agenda er maar bij, want de datum is ook al bekend. De streaminggigant voegt de film op vrijdag 22 maart toe aan het aanbod.

Hier gaat ‘Oppenheimer’ over

J. Robert Oppenheimer ken je misschien wel als “de vader van de atoombom”. Hij was degene die met het ontwikkelen van dit nieuwe kernwapen de wereld voorgoed veranderde.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte Oppenheimer voor de Verenigde Staten als directeur van het zogeheten Manhattan Project. Ruim vierduizend medewerkers waren in 1945 in strikte afzondering bezig met het ontwikkelen van de eerste atoombom. Een experiment dat de wereld zou kunnen redden, maar ook zou kunnen verwoesten.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Het is een van beste films van 2023 en krijgt op IMDb een dikke 8,4 van kijkers
2️⃣ Regie van de veelgeprezen regisseur Christopher Nolan, die met Oppenheimer volgens kenners een van zijn beste films tot nu toe maakte
3️⃣ Een gigantische sterrencast, met grote namen als Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Emily Blunt, Rami Malek, Matt Damon én Florence Pugh

Meer informatie over de film

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

TitelOppenheimer
Jaar2023
SoortFilm
Duur3 uur
TaalEngels
CategorieThriller, Drama, Biografisch
RegisseurChristopher Nolan
CastCillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek

Synopsis: Universal Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.