De film ‘Luther: The Fallen Sun’ komt deze week naar Netflix

Luther-fans, opgelet! Deze week keert het populaire personage van Idris Elba eindelijk terug naar je kleine scherm. Netflix zet namelijk op vrijdag 10 maart de film Luther: The Fallen Sun live, waarin John Luther moet ontsnappen uit de gevangenis om het op te nemen tegen een gruwelijke seriemoordenaar.

Waar gaat ‘Luther: The Fallen Sun’ over?

Na vijf seizoenen van de serie is het in 2023 eindelijk tijd voor een film. Luther: The Fallen Sun pakt de draad op na het vijfde seizoen, toen rechercheur John Luther zelf achter de tralies belandde. Terwijl hij in de gevangenis zit, wordt Londen geteisterd door een gruwelijke seriemoordenaar—en dit blijkt toevallig een oude bekende te zijn. Dat betekent dat er maar één ding op zit: Luther moet uit de gevangenis ontsnappen om de cyberpsychopaat te pakken.

Uiteraard wordt de titelrol weer vertolkt door Idris Elba, die deze keer bijstaan wordt door Andy Serkis als de slechterik. Andere acteurs uit de serie die hun opwachting maken zijn Ruth Wilson en Dermot Crowley. De regie lag in handen van James Payne, die ook meewerkte aan Outlander, New Amsterdam en Luther zelf. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

‘Luther: The Fallen Sun’ komt op 10 maart naar Netflix

Deze week is het al zover en voegt Netflix de langverwachte film toe. De datum die je in je agenda kunt noteren is vrijdag 10 maart. Dit is bijna vier jaar na de release van de laatste aflevering van de BBC-serie, die in 2019 voor het laatst te zien was.

Overigens is dit niet de enige grote titel die in maart naar Netflix komt. Zo is het op 9 maart tijd voor de laatste vijf afleveringen van You seizoen 4, komt de Vlaamse horrorthriller Noise op 17 maart naar de streamingdienst en is het op 16 maart tijd voor het tweede seizoen van Shadow and Bone.

Meer informatie over de film

In Luther: The Fallen Sun wordt Londen geterroriseerd door een gruwelijke seriemoordenaar terwijl de gevallen rechercheur John Luther (Idris Elba) in de gevangenis zit. Hij wordt nog steeds geplaagd door de gedachte dat hij er niet in is geslaagd de cyberpsychopaat te pakken die hem tot op de dag van vandaag blijft uitdagen. Luther besluit uit de gevangenis te ontsnappen om de klus alsnog te klaren.

TitelLuther: The Fallen Sun
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 10 minuten
TaalEngels
CategorieMisdaad, Drama
RegisseurJamie Payne
CastIdris Elba, Cynthia Erivo, Andy Serkis, Dermot Crowley

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.