Stap voor stap uitleg: zo huur of koop je een film bij Amazon Prime Video

Er zijn veel films en series in het aanbod van Amazon’s streamingdienst gratis te bekijken voor abonnees, maar ze hebben ook een groot aanbod van huur- en kooptitels. Zou jij graag een film huren of kopen bij de streamingdienst Amazon Prime Video? Dan loop je misschien op tegen de vraag of dat ook zonder creditcard kan (met iDeal of een dergelijke betalingsmethode). Of je zou gewoon graag stap voor stap willen weten hoe het werkt. Hieronder vind je antwoord op de vraag over de betalingsmethodes, kun je een gratis virtuele Revolut creditcard aanvragen en leggen we stap voor stap uit hoe je films kunt huren of kopen.

Uitleg: films huren of kopen bij Amazon Prime Video (stap voor stap)

Het is ontzettend simpel om films te huren of kopen bij Amazon Prime Video. Er is een ontzettend groot aanbod van films en series op Amazon Prime Video die gratis te bekijken zijn wanneer je lid bent van de streamingdienst, maar voor extra titels kun je bijbetalen om ze eenmalig of vaker te bekijken binnen de omgeving van het video on demand-platform. Wanneer je een film huurt, dan heb je 30 dagen de tijd om met de video te starten. Daarna krijg je 48 uur om hem af te kijken. Bij kopen kun je de film zo vaak kijken als je zelf wilt.

Neem de volgende stappen om een film te huren of kopen. Dat kan zowel binnen de omgeving van de website van Prime Video als binnen de app.

 1. Ga direct naar de officiële website van Amazon Prime Video
 2. Log in bij je account of maak er één aan als je hem nog niet hebt
 3. Zoek via de zoekbalk rechts bovenin naar de film die je graag zou willen kijken
 4. Kies ofwel voor de knop met huren ofwel voor de knop met kopen
 5. Betaal voor de film met een creditcard (Mastercard, Visa of American Express ➝ lees hieronder verder voor meer uitleg en tips)
 6. Begin direct met kijken (of wacht even en bekijk je film later). Veel kijkplezier! 🍿

Kun je films huren of kopen bij Amazon Prime Video zonder creditcard (oftewel met iDeal)?

Het is helaas niet mogelijk om films bij Amazon Prime Video te huren of kopen met iDeal, PayPal of andere betalingsmethodes dan de creditcard. Gelukkig is het heel eenvoudig om een prepaid creditcard aan te vragen die in feite werkt als een prepaid kaart. Hieronder kun je de kaart van Revolut aanvragen om direct aan de slag te gaan en jouw favoriete film of serie te huren of kopen bij Amazon’s streamingdienst. Daarnaast leggen we hierover meer uit in het artikel over de creditcard als betalingsmethode bij Amazon Prime Video.

Zo vraag je een prepaid creditcard aan

Als je een film wilt huren of kopen bij Amazon Prime Video die niet binnen het Prime-aanbod valt, dan kan dat alleen met een creditcard. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je een gratis virtuele Revolut creditcard aanvraagt.

 1. Ga naar de officiële website van Revolut om nu de prepaid creditcard aan te vragen
 2. Klik op de knop om je aan te melden
 3. Vul je persoonsgegevens en contactgegevens in
 4. Voltooi het verificatieproces
 5. Sluit een (gratis proef)abonnement af bij Amazon Prime Video via deze pagina, waar je je betalingsgegevens invult en na de 30 dagen gratis proefperiode €2.99 per maand betaalt, tenzij je je gratis proefabonnement voor het einde van deze periode opzegt