‘Percy Jackson and the Olympians’ is nu te zien op Disney+

De beroemde boekenreeks van Rick Riordan over Percy Jackson is getransformeerd in een gloednieuwe serie genaamd Percy Jackson and the Olympians. Fans kunnen nu de eerste twee afleveringen bekijken op Disney+.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Eerste twee afleveringen van ‘Percy Jackson and the Olympians’ nu te zien

Percy Jackson and the Olympians is op woensdag 20 december in première gegaan op Disney+. De streamingdienst van The Walt Disney Company trapte direct goed af met twee afleveringen.

Er volgen er hierna nog zes, die iedere woensdag om 09:00 uur ‘s ochtends aan het aanbod toegevoegd zullen worden. De seizoensfinale valt daardoor op woensdag 31 januari 2024. Hieronder bekijk je het uitzendschema.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“I Accidentally Vaporize My Pre-Algebra Teacher”Woensdag20 december 2023
2“I Become Supreme Lord of the Bathroom”Woensdag20 december 2023
3“We Visit the Garden Gnome Emporium”Woensdag27 december 2023
4“I Plunge to My Death”Woensdag3 januari 2024
5“A God Buys Us Cheeseburgers”Woensdag10 januari 2024
6“We Take a Zebra to Vegas”Woensdag17 januari 2024
7“We Find Out the Truth, Sort Of”Woensdag24 januari 2024
8“The Prophecy Comes True”Woensdag31 januari 2024

Hier gaat ‘Percy Jackson and the Olympians’ over

De eerste acht afleveringen volgen het eerste boek uit de reeks van Rick Riordan. We kijken mee met de 12-jarige Percy Jackson, die ontdekt dat hij een halfgod is, de zoon van Poseidon. Hij komt terecht in Camp Half-Blood, een kamp voor halfgodkinderen, waar hij de confrontatie met zichzelf én met zijn vijanden aan moet gaan.

Het verhaal van Percy Jackson and the Olympians is dus gebaseerd op de populaire boekenreeks van Rick Riordan. De Amerikaanse auteur schreef mee aan het script, dus dat belooft alvast veel goeds! De hoofdrol is voor Walker Scobell, die je misschien wel kent als de jonge versie van Ryan Reynolds in de Netflix-film The Adam Project.

Meer informatie over de serie

Percy Jackson is op een gevaarlijke queeste. Om de bliksemschicht van Zeus terug te halen en een oorlog te voorkomen, moet hij dwars door Amerika reizen, monsters ontlopen en goden te slim af zijn. Dankzij de hulp van zijn partners Annabeth en Grover, leidt Percy’s reis hem naar het antwoord op de vraag hoe hij erbij kan horen in een wereld waarin hij zich niet op zijn plek voelt en waartoe hij voorbestemd is.

TitelPercy Jackson and the Olympians
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieFamilie, Fantasy, Actie, Avontuur
RegisseurRick Riordan, Jonathan E. Steinberg
CastWalker Scobell, Leah Sava Jeffries, Aryan Simhadri

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.