3 redenen om de fantastische serie ‘Shōgun’ te kijken

Sinds kort kun je op Disney+ terecht voor de nieuwe historische serie Shōgun. Vooraf werd dit al “de nieuwe Game of Thrones” genoemd en deze verwachtingen worden absoluut waargemaakt. Sterker nog: heel veel serieliefhebbers noemen dit nu al de beste titel van het jaar. Wij geven je drie redenen waarom je de serie niet mag missen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

3 redenen om ‘Shōgun’ te kijken

1️⃣ Het verhaal neemt ons mee naar het Japan van de zestiende eeuw. Het is een turbulente periode voor de Japanse heer Yoshii Toranaga, want zijn tegenstanders in de Raad van Regenten spannen tegen hem samen. De situatie neemt een onverwachte wending wanneer een Europees schip nabij een klein vissersdorpje aan de grond loopt en Toranaga de Engelse stuurman, John Blackthorne, ontmoet. We worden door zijn ogen meegenomen in de cultuur en historie, wat zorgt voor spectaculaire en indrukwekkende beelden.

2️⃣ De titel komt je misschien bekend voor, want Shōgun is gebaseerd op het geliefde boek van James Clavell en deze werd in 1980 ook al eens verfilmd. Het bronmateriaal is kwalitatief dus erg sterk en dit zie je zeker terug in het eindresultaat.

3️⃣ Eén blik op de cijfers bewijst al dat Shōgun een ontzettend goede productie is, in ieder geval in de ogen van kijkers én critici. Zo ontvangt de serie op IMDb een dikke 9.1 en zijn de cijfers op Rotten Tomatoes ook niet mals, met bijvoorbeeld maar liefst 99% op de Tomatometer. Je vindt de titel dan ook nu al in de lijst van beste series aller tijden, op de 25ste plaats. Niet zo gek dat kijkers op social media ongekend enthousiast zijn. Hieronder vind je een greep uit de lovende reacties.

Iedere dinsdag een nieuwe aflevering van “Shōgun’

Shōgun is iedere dinsdag met een kersverse aflevering te zien op Disney+; we hebben er nog twee tegoed. De seizoensfinale staat dus op dinsdag 23 april op het programma en dan zijn alle tien de afleveringen te zien.

Wil je weten welke films en series er nog meer naar de streamingdienst komen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Verhaal en trailer van de serie

In het Japan van het jaar 1600 vecht Lord Yoshii Toranaga voor zijn leven wanneer zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem keren, totdat een mysterieus Europees schip strandt nabij een vissersdorpje.


Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.