Young Wallander seizoen 3 op Netflix: alles wat we nu weten

Eind 2020 werden abonnees van Netflix verblijd met het allereerste seizoen van de hitserie Young Wallander, waarna de show werd verlengd met nieuwe afleveringen voor een tweede deel. Benieuwd of dit het einde van de serie met Kurt Wallander was of dat we nog meer episodes kunnen verwachten? Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt Young Wallander seizoen 3 op Netflix? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

Wanneer komt Young Wallander seizoen 3 op Netflix in België?

Meestal duurt het op zijn minst een paar weten tot maanden na de lancering van nieuwe afleveringen tot Netflix een besluit wereldkundig maakt over het cancellen of verlengen van een serie. Op 17 februari 2022 ging het tweede seizoen van Young Wallander in première bij de streamingdienst, dus we verwachten binnenkort te horen of er ook een derde deel van de misdaadserie komt.

Mocht de verlenging er komen, dan kunnen we waarschijnlijk rekenen op een première rond het einde van 2023. Seizoen 1 kwam namelijk in september 2020, waarna S2 in februari 2022 live ging. Tel hier opnieuw 1,5 jaar bij op (het gat tussen de twee lanceringen) en je komt uit op eind 2023. We zullen je via je mail op de hoogte houden zodra we hier duidelijkheid over krijgen.

Waar gaat het verhaal van Young Wallander over?

Kurt Wallander, een man die woont in het hedendaagse Zweden, is stuurloos en onzeker over zijn toekomst na zijn vertrek bij de politie. Wanneer een nieuwe hoofdinspecteur, Samuel Osei, de leiding op zich neemt, doet zich een kans voor om zich weer aan te sluiten bij de Major Crimes Unit. Wallander accepteert het aanbod en wordt belast met wat een eenvoudige zaak lijkt: een hit-and-run buiten een nachtclub.

Wanneer het slachtoffer echter in verband wordt gebracht met een beruchte moordzaak die Frida Rask acht jaar geleden behandelde, vermoedt Wallander al snel dat er meer aan de hand is met dit incident dan je op het eerste gezicht zou denken. Vastbesloten om de waarheid te achterhalen, weigert hij zich terug te trekken – zelfs wanneer het onderzoek hem leidt naar de deur van degenen die zijn carrière in een hartslag kunnen beëindigen.

TitelYoung Wallander
Jaar2020
SoortSerie
TaalEngels
Duur2 seizoenen
GenreMisdaad, Drama, Mystery
IMDb6,8 uit 8.000 stemmen
MakerBen Harris
CastAdam Pålsson, Leanne Best, Richard Dillane, Ellise Chappell, Sara Seyed, Yasen Atour, Astrid Fox-Sahan, Charles Mnene
KijkenBekijk direct op Netflix

Komt er een Young Wallander seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

Momenteel is nog niet bekend of er ook een vierde seizoen van Young Wallender zal worden gemaakt door Netflix, want seizoen 3 is ook nog niet officieel bevestigd. We houden je op de hoogte via de website en social media kanalen van Streamwijzer.

Welke teaser of trailer is er van Young Wallander seizoen 3?

Er is nog geen trailer van een eventueel derde seizoen, maar hieronder kun je wel alvast de beelden van S2 kijken om in de stemming te komen.


Synopsis: Netflix