Disney Plus via de Chromecast op tv kijken

Vanaf 15 september 2020 kun je naar Disney+ kijken in België. Benieuwd hoe je dat via je Google Chromecast doet? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Hier vind je stap voor stap uitleg over het kijken naar Disney Plus via de Chromecast op je tv.

Disney Plus streamen naar je tv via de Chromecast

Gelukkig is het heel eenvoudig om bij je televisie de Chromecast te gebruiken om naar alle films en series op Disney+ te kijken. Hieronder vind je in drie eenvoudige stappen hoe dat in zijn werking gaat. Veel kijkplezier!

Stap 1: heb je een Chromecast?

Om via de Google Chromecast naar de televisie te streamen moet je wel eerst het apparaatje kopen. Via de onderstaande knop naar Bol.com kun je hem direct bestellen en kan het nog binnen 24 uur in huis worden afgeleverd.

Stap 2: heb je de Chromecast aangesloten op je televisie?

Zit het apparaatje al in je televisie? Ga dan door naar stap 3. Heb je hem nog niet aangesloten en ingesteld? Volg dan eerst de volgende eenvoudige stappen:

 1. Sluit de Chromecast aan in het HDMI-poort van de televisie. Dit is de stekkervorm die je in het plaats op Bol.com hierboven ziet.
 2. Stop de andere kabel in het stopcontact en verbind deze met de Chromecast, zodat het apparaat stroomvoorziening heeft.
 3. Download de Google Home app op je mobiel, laptop of tablet om de Chromecast in te stellen.
 4. Zorg ervoor dat je mobiel, laptop of tablet is verbonden met hetzelfde internet netwerk als waarmee je de Chromecast wilt verbinden.
 5. Open de app van Google Home die je zojuist gedownload hebt.
 6. Volg de stappen die de Google Home app je geeft om de Chromecast in te stellen.
 7. Gelukt! Je Google Chromecast is nu aangesloten en ingesteld. Ga door met de volgende stap.

Stap 3: stream films en series via de Chromecast naar de tv.

Benodigde tijd: 1 minuut

Zo kun je de films en series van Disney Plus België streamen naar je televisie via de Chromecast.

 1. Ga via deze pagina naar de app of website van Disney Plus.

  Klik op de link hierboven.

 2. Zoek de film of serie op die je via de Chromecast naar de tv wilt streamen.

  Deze vind je in de bibliotheek van de Disney+ app / website of via de zoekfunctie.

 3. Klik op het Chromecast logo om direct via de televisie te kijken.

  Het logo ziet eruit als een tv met in de linker onderhoek een wifi logo.

Alternatieve manieren om te streamen via je televisie

Heb je geen Chromecast of werkt deze manier niet? Wees niet getreurd, want door middel van de onderstaande methoden kun je alsnog gewoon naar het volledige aanbod van films en series op Disney+ kijken op het grote scherm van je televisie.

Disney Plus België TV televisie
In ons artikel over de Disney+ in België streamen via je tv vind je meer informatie over alle alternatieve mogelijkheden om alle films en series van deze streamingdienst op je grote televisiescherm te bekijken.

1. Download de app voor Disney Plus op je Smart TV

De makkelijkste manier om op je televisie naar Disney+ te kijken is om de app van de streamingdienst op je Smart TV te installeren. Het verschilt per merk en bouwjaar of de app inmiddels al beschikbaar is voor jouw televisie. Mocht je televisie in de app store voor België nog niet de Disney Plus app hebben, dan kun je gebruik maken van één van de andere hieronder beschreven opties om te streamen.

2. Stream Disney+ via Apple TV vanaf je iPhone, iPad of Macbook

Het is flink duurder dan een Chromecast, maar dan heb je wel een product dat feilloos met al je Apple apparaten samenwerkt, zoals je iPhone, iPad en Macbook. Door de Apple TV aan te schaffen, heb je een alternatief voor de Chromecast. Ook hiermee kun je gewoon vanaf je apparaten naar de televisie streamen.

3. Download de Disney+ applicatie via je Playstation 4

Inmiddels hebben veel huishoudens een Playstation 4 in huis. Deze gaming console is tegelijkertijd een compleet entertainment systeem, waarmee de televisie naast beeldscherm voor spellen ook kan worden gebruikt om films, series of muziek op af te spelen. De Playstation 4 heeft een speciale app voor Disney Plus, waardoor eenvoudig naar alle films en series kan worden gekeken via het entertainmentsysteem. Meer uitleg hierover geven we in het artikel over de Disney+ app op de Playstation 4.

4. Deel je scherm via een HDMI-kabel

Een HDMI-kabel is mogelijk de goedkoopste oplossing om Disney+ te streamen. Voor ongeveer een tientje kun je hiermee je laptop aansluiten aan de televisie en je scherm direct delen tijdens het kijken van je favoriete films en series van Pixar, National Geographic, Marvel, Star Wars of Disney.

Let wel op. Het kan dat je laptop of televisie net geen HDMI-aansluiting heeft. Hiervoor heb je in dat geval ook een verloopstukje nodig, zoals voor een VGA-aansluiting bij de televisie of voor een USB-C aansluiting bij de laptop.

5. Kijk via een webbrowser op je televisie

Sommige slimme televisies hebben een webbrowser. Het verschilt per televisie hoe makkelijk het werkt en of de juiste programma’s draaien om Disney+ te kijken, maar verschillende kijkers hebben al aangegeven dat dit een geschikte methode was om het gemis van een applicatie te omzeilen. Ga hiervoor naar de webbrowser op je televisie, zoek de Disney+ website op, log in bij je account en begin met streamen.

6. Gebruik de Disney Plus app op je tv mediabox van Proximus

Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om de applicatie van Disney Plus op een mediabox van Telenet, maar wel bij Proximus! Meer hierover lees je in ons artikel over Disney Plus kijken als Proximus klant via je televisie.

Via de pagina over de Disney+ deal bij Proximus en Disney+ voor Telenet klanten, houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen van de streamingdienst bij deze twee grote providers.

Aanmelden voor een Disney Plus account om via je Chromecast naar de tv te streamen

Voor al deze opties om naar de streamingdienst op groot beeldscherm te kijken, zul je wel eerst een account bij Disney Plus moeten hebben. Hiervoor kun je je aanmelden op de website. Via deze pagina kun je direct naar Disney+ kijken.